ORS Tools Returning Python error message

Please assist trying to run the ORS Tool for Drive-times and QGIS returns following error message:

2023-10-19T10:27:43 WARNING Python error : An error has occurred while executing Python code: See message log (Python Error) for more details.

Anyone know what could this be about?

Hi @Tokologo89,

please post the content of the Python Error log as it contains more details.

Best regards

Hi @amandus please see below, might just be a case of the coordinate system:

2023-10-19T12:46:57     INFO    url: https://api.openrouteservice.org/v2/directions/driving-car/geojson?
             Parameters: {
              "preference": "fastest",
              "geometry": "true",
              "instructions": "false",
              "elevation": true,
              "id": 1,
              "coordinates": [
              [
              25.41648,
              -33.777119
              ]
              ]
             }
2023-10-19T12:46:59     CRITICAL    Feature ID 1 caused a ApiError: 400 ({"error":{"code":2003,"message":"Parameter 'coordinates' has incorrect value or format."},"info":{"engine":{"build_date":"2023-07-09T01:31:50Z","version":"7.1.0"},"timestamp":1697712419451}})
2023-10-19T12:46:59     CRITICAL    ApiError: 400 ({"error":{"code":2003,"message":"Parameter 'coordinates' has incorrect value or format."},"info":{"engine":{"build_date":"2023-07-09T01:31:50Z","version":"7.1.0"},"timestamp":1697712419451}})
2023-10-19T12:49:26     INFO    url: https://api.openrouteservice.org/v2/directions/driving-car/geojson?
             Parameters: {
              "preference": "fastest",
              "geometry": "true",
              "instructions": "false",
              "elevation": true,
              "id": 1,
              "coordinates": [
              [
              25.41648,
              -33.777119
              ]
              ]
             }
2023-10-19T12:49:28     CRITICAL    Feature ID 1 caused a ApiError: 400 ({"error":{"code":2003,"message":"Parameter 'coordinates' has incorrect value or format."},"info":{"engine":{"build_date":"2023-07-09T01:31:50Z","version":"7.1.0"},"timestamp":1697712568007}})
2023-10-19T12:49:28     CRITICAL    ApiError: 400 ({"error":{"code":2003,"message":"Parameter 'coordinates' has incorrect value or format."},"info":{"engine":{"build_date":"2023-07-09T01:31:50Z","version":"7.1.0"},"timestamp":1697712568007}})
             

It seems your layer only contains a single point (only one coordinate is passed).

Please make sure you have at least 2 Points to route between.

Are you using one of the processing algorithms with a layer or the direct map input?

1 Like

Direct map input.

Tried it with multiple points thanks. All set.

1 Like